(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Nejrychlejší koláč

Potřebné ingredience
Koupený korpus,
1 ovocný kompot (mám vyzkoušené mandarinky nebo jahody)
1 30% šlehačka,
1 puding bez vaření Creme Olé (dr. Oetker),
1 šlehačka v prášku (dr. Oetker)
1 ztužovač šlehačky Smeta-fix (dr. Oetker)
strouhaná čokoláda
Postup přípravy
Je to opravdu bleskovka, hotová za 10 minut. Pokud přijde nečekaná návštěva, nebo budete mít chuť na nějaký zákusek hned, tak tohle je to pravé. Vyčetla jsem to z nějakého časopisu, vyzkoušela a posílám dál :-)).
Do uzavíratelné nádoby nalijeme kompot (mandarinky celé nebo jahody pokrájené na menší kousky), přidáme šlehačku v kelímku, puding, šlehačku v prášku a ztužovač. Nádobu uzavřeme a protřepeme. Vše ztuhne během chviličky-cca 30 sekund. Potřeme korpus a posypeme strouhanou čokoládou.
Do uzavíratelné nádoby nalijeme kompot (mandarinky celé nebo jahody pokrájené na menší kousky), přidáme šlehačku v kelímku, puding, šlehačku v prášku a ztužovač. Nádobu uzavřeme a protřepeme. Vše ztuhne během chviličky-cca 30 sekund. Potřeme korpus a posypeme strouhanou čokoládou.

Potřebné přísady

V této nádobě "třesu"

Na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

vocilka
(upraveno)
17. 1. 2009, 21:14
Já to dělám podle nějakého receptu z MMB bez té šlehačky v prášku a bez toho pudingu, jen šlehačka + ztužovač + konzervička mandarinek, je toho na ten korpus tak akorát
A na štěrchání se mi osvědčila flaška od mlíka, jen je potřeba trychtýř na plnění zavařovaček, aby se tam ty mandarinky snadno dostaly


nahlásit

Jejeja
(upraveno)
17. 1. 2009, 11:19
moooc děkuji za receptík.... "upečeno" za tři minutky a je to mňamka



nahlásit

habimeda
(upraveno)
10. 1. 2009, 22:18
Dnes jsem udělala na oslavu synovcových narozenin a musím říct,že úžasné!
... Nejprve při třesení jsem měla pocit...BOŽE TO SNAD NEZHOUSTNE!!! ... a pak najednou v misce žádný pohyb
... Korpus jsem koupila,ale v sadě po 3 a krém natřela na dvě části
...každou jsem ještě potřela marmeládou z jahod - dia .... a pak navrstvila krém ... dala druhé patro a opět krém!
... nakonec jsem krémem natřela i bok dortíku!
...vršek jsem posypala strouhanou čokoládou a ozdobila hovínky ... jsou to ty kupované kousky...jakoby myší bobečky
Zítra jdeme popřát švagrové a hádejte co dostane ...
...za receptík děkuji.... Chci vyzkoušet z banánem a banánovým džusem....






























nahlásit

petunie7
(upraveno)
1. 11. 2008, 12:21


nahlásit

gabrielin
(upraveno)
1. 11. 2008, 14:52
@petunie7
Aha, tak to jsem nevěděla, v tom časopise to bylo pod tímto názvem, tak jsem ho taky použila tady.

nahlásit

allfice
(upraveno)
28. 10. 2008, 21:38
Tak hlásím, že dneska jsem na to vlítla
a to byl fofr, naházela jsem vše do nádoby na "třesení", snad 5x zaklepala a už bylo hotovo
. Nesehnala jsem vanilkovej pudink, ale čokoládovej byl taky supr, zkusila jsem s mandarinkama, vynikající. Už neni ani kousek, návštěv bylo dneska povíc a sklidila jsem úspěch
. Doporučuji vyzkoušet, je to fakt rychlovka. Chutnalo by mi to s banánama, ale asi by tam chyběla ta šťáva, že? Co přidat třebas banánovej džus?



nahlásit

gabrielin
(upraveno)
29. 10. 2008, 8:53
@allfice
Tak to jste mě Anděl moc potěšila, s těmi banány by to bylo určitě bezva a myslím, že ten džus by vůbec nevadil. Každopádně teď zase děkuju za tip já.


nahlásit

allfice
(upraveno)
1. 11. 2008, 11:55
@gabrielin
Tak dneska čekáme opět návštěvu a už se chladí v lednici ananasový dortík
, to je tak báječnej receptík, díky, díky, díky
, akortá máme v Kauflandu stále vyprodaný vanilkový pudink, tudíž opět děláme čokoládový.



nahlásit

gabrielin
(upraveno)
1. 11. 2008, 14:51
@allfice
Je to úplná alchymie, že?

nahlásit

anastazka
(upraveno)
27. 10. 2008, 16:12
Prosím mohla by jste mi napsat jestli by se ten korpus dal nahradit třeba domácím piškotem? Nebo raději lineckým korpusem, co vy na to?
nahlásit

gabrielin
(upraveno)
27. 10. 2008, 19:11
@anastazka
Já myslím, že určitě. I když se krém trochu vpije do korpusu a tím mírně změkne (v tom je výhoda toho kupovaného, že je takový tvrdší a potom právě zvláční), tak si myslím, že ten krém není natolik tekutý, že by ho domácí piškot neunesl. Ale na druhou stranu už nebude tak rychlý....


nahlásit

allfice
(upraveno)
26. 10. 2008, 13:51
Vypadá to báječně a zároveň nevěřitelně
, že to tak ztuhne a ještě tak rychle
. Vyzkouším. Tu šlehačku myslíte 30 procentní na šlehání? A kompot celý i s vodou? Děkuji, až vyzkouším, písnu, jak to dopadlo, jsem sama zvědavá



nahlásit

gabrielin
(upraveno)
26. 10. 2008, 14:07
@allfice
Jj, šlehačku 30% na šlehání a kompot i s vodou.


nahlásit